Verdere samenwerking Bardusch en WSP

Ook voor de locatie Ludwigshafen heeft Bardusch weer gekozen voor de expertise van WSP op het gebied van systemen en software. Na een intensief traject van voorbereiding is WSP gestart met het project dat bestaat uit het leveren en monteren van een volledig nieuwe vuilgoedhangbaan, transportbandsystemen in zowel de vuil- als schoongoedafdeling, alsook het moderniseren van diverse besturingen van onder andere een wasbuis, gasdrogers, transportbanden en een schoongoedhangbaan.

De nieuwe vuilgoedhangbaan is volledig gemonteerd en in bedrijf gesteld. Vanaf een zestal weegbanden wordt het wasgoed gesorteerd opgeslagen in de verschillende bufferbanen, om vervolgens volautomatisch afgeroepen te worden voor het beladen van de twee wasbuizen. Ook vonden de voorbereidingen plaats voor het vervangen van de besturingen aan de schoongoedzijde en het monteren van een nieuw transportbandensysteem na de drogers. Met deze nieuwe bandenopstelling komt er aanzienlijk meer ruimte vrij rond te drogers en wordt het aantal verplaatsingen met karren drastisch teruggebracht. Door de implementatie van WinWash, het besturings- en integratieplatform van WSP, ontstaat ook op deze locatie een integrale productielijn, waar het wasgoed met een optimale efficiëntie door de wasserij heen geloodst kan worden.

‘Het is altijd een uitdaging om een project van deze omvang in de wasserij uit te voeren’, aldus Projectleider Kors Sterrenburg. ‘Daarom is er vanuit WSP voor gekozen om de meeste werkzaamheden ’s nachts uit te voeren. Ook zijn er meerdere teams ingezet vanwege de verschillende disciplines. Op deze manier kunnen we de service bieden die onze klanten van ons gewend zijn’. Het gehele project is in maart opgeleverd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief