Over WSP

WSP ontwikkelt en realiseert al sinds 1993 efficiënte interne logistiek voor wasserijen. Dankzij een innovatieve aanpak en oprechte interesse zijn we uitgegroeid tot een waardevolle partner voor wasserijen over de hele wereld.

Het ontwikkelen van een excellent product en het bieden van sublieme service zit in onze genen. In onze functie als system integrator zijn we betrokken. En dat merkt u. Authentieke aandacht is de basis voor eerlijk en onafhankelijk advies. Het zijn de mensen die het verschil maken. Betrokken en innovatief: Laundry Innovators.

WSP's systems handle over 4 million kg of laundry per day worldwide

Bekijk onze klanten

De geschiedenis van WSP Laundry Innovators

 • 1993 - Oprichting De ervaren besturingstechnicus Maarten Ploeg richt Wasserij Service Ploeg (WSP) op om zich te focussen op het automatiseren van wasserijen.
 • 1999 - Fabricage transportsystemen in eigen beheer In 1999 heeft WSP de eerste transportsystemen in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd. Veel van de transportbanden van het eerste uur bewijzen nog steeds dagelijks hun diensten aan onze klanten.
 • 2001 - WinWash De productievisualisatie werd in eerste instantie gedaan met Unix besturingssystemen en industriële terminals. Met de komst van Windows stapten onze vakmensen al gauw over op programmeren op basis van Windows en Visual Basic. Met als resultaat: WinWash. Inmiddels is WinWash een begrip. Dit brein van de wasserij stuurt wereldwijd bij meer dan 200 wasserijen het logistieke en productieproces aan.
 • 2010 - Overname productiefaciliteit in Duitsland Vanaf de oprichting werden er hangbanen ingekocht. In 2010 besloot WSP zelf de interne logistiek-systemen te gaan produceren. De belangrijkste reden hiervoor was om meer grip te krijgen op de kwaliteit, kostprijs en leverbetrouwbaarheid. Om dit te realiseren nam WSP de complete hangbaanproductiefaciliteit, inclusief personeel, over van Lavatect in Sarstedt (Duitsland).
 • 2011 - Naamsverandering Na 18 jaar verandert de naam van de organisatie in WSP Systems BV. De reden hiervoor is een steeds internationalere klantengroep. Daarnaast sluit het woord systems goed aan bij de dienstverlening van WSP.
 • 2012 - Laundry Dashboard In de markt groeide de vraag naar een eenvoudige manier om bruikbare informatie op operationeel, tactisch en strategisch niveau te verzamelen en beschikbaar te maken voor zowel productiepersoneel als management. Daarom lanceerde WSP in 2012 de managementtool Laundry Dashboard.
 • 2015 - Complete UHF RFID integratie De afgelopen jaren werd er veel geëxperimenteerd met RFID-technologie en deeloplossingen. In 2015 realiseerde WSP de eerste wasserij voor persoonsgebonden wasgoed waar de UHF RFID-techniek van het begin tot het eind gebruikt wordt. Van containerscan, vuilsorteer, hangende kleding, stomerij, platgoedafdeling, pakketsorteer, pakketscan en labelling tot aan container uitscan en doorsturen van factuurinformatie.
 • 2016 - WSP concepten In 2016 besloot WSP ook integrale oplossingen aan te bieden in de vorm van concepten. Deze concepten combineren transportsystemen, aansturing en de koppeling met andere systemen in de wasserij. Als system integrator is WSP perfect in staat met zijn software, systemen en diensten een totaalconcept aan te bieden en te integreren.
 • 2018 – Nieuwe productielocatie in Amerongen Door continue uitbreiding is de specialist in interne wasserij logistiek de bestaande productielocatie ontgroeid, en in april 2018 verhuisd WSP Systems naar een tweede locatie in Amerongen (NL). Hier wordt de productie van alle hardwarecomponenten, zoals transportbanden en hangbaansystemen, uitgevoerd onder één dak waarna deze uitgebreid getest worden.
 • 2017-2019 - Productontwikkeling Van 2017 tot 2019 focust WSP zich op investeringen in de ontwikkeling van WinWash 2.0, Laundry Dashboard 2.0 en Smart Customization. Smart Customization maakt het mogelijk om klant specifieke oplossingen te bouwen met zoveel mogelijk standaard componenten. Dus de gebruikelijke hoge kwaliteit tegen een concurrerende prijs.
 • 2020 - Doel: wasserij van de toekomst WSP heeft een duidelijk doel voor de wasserij van de toekomst. De wasserij in 2020 heeft de loonkosten met 40% gereduceerd, de machinecapaciteit-benutting is 90% en de productiviteit per m2 is met 20% verhoogd. Productiviteit en kostprijsreductie bepalen de concurrentiepositie. Het logistieke proces maakt het verschil tussen winst en verlies. Verwerkingsvolgorde van klanten, volledigheidscontrole en prioriteit worden dynamisch aan- en bijgestuurd. WSP maakt dit mogelijk met slimme en innovatieve oplossingen. Benieuwd wat WSP voor u kan betekenen?

Werken bij WSP

Werken bij WSP betekent werken in een groeiende, internationale en technisch georiënteerde organisatie. Dagelijks werkt ons ambitieuze en hechte team van ruim 70 medewerkers aan slimme oplossingen voor nationale en internationale wasserijen. Het zijn de mensen die het verschil maken. Betrokken en innovatief: Laundry Innovators.

Klik op onderstaande link voor een actueel overzicht van onze vacatures en solliciteer!

Overzicht vacatures

‘Wat ik kwijt wil aan iemand die twijfelt of hij hier wil komen werken?’ Caroline lacht. ‘Dat WSP een ontzettend leuk en betrokken bedrijf is. Als je werkt bij WSP, ben je onderdeel van een team van professionals die zich elke dag inzetten om het verschil te maken, en mooie wasserij-oplossingen te realiseren. Gewoon doen dus!’

Lees het verhaal van Caroline!